Международният ден на жената се празнува всяка година на 8

...
Международният ден на жената се празнува всяка година на 8
Коментари Харесай

Честит осми март!

Международният ден на дамата се чества всяка година на 8 март. Това е ден за международно самопризнание на икономическите, политическите и публичните достижения на дамите.

Започнал единствено като политическо събитие на социалистите, празникът последователно става част от културата на доста страни. В някои от тях денят губи политическата си багра и става мотив за мъжете да изразят своята благосклонност и внимание към дамите към тях. В други страни тематиката за политическите и човешките права на дамите, отстоявани от Организация на обединените нации, е мощно застъпена, а на битката за признание на тези права на дамите по света се гледа отговорно и с вяра.

Осми март е и ден, в който споделяме – НЕ на насилието над дамите. Половината европейки и всяка четвърта българка са ставали жертва на някакъв тип принуждение. Това демонстрират данни на Европейската Агенция за главните права. По този мотив, осми март се трансформира и в основна дата за битката с насилието над дамите.

В България денят се чества и като Ден на майката, макар че съгласно доста българи Благовещение (25-ти март) е християнският празник на майката и дамата. Нека на днешния ден покажем на околните си дами, че ги обичаме и ценим и да не забравяме, че осми март е един ден в годината, а любовта към дамата е всеки ден:)

Весел празник на нежната половина от човечеството!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР