Международният ден на хората с увреждания, отбелязан на 3 декември,

...
Международният ден на хората с увреждания, отбелязан на 3 декември,
Коментари Харесай

Лекарка надви нещастията и сбъдна детската си мечта

Международният ден на хората с увреждания, маркиран на 3 декември, имаше особено значение за доктор Саре Айдън тази година – тя публично стана експерт в своята област като психиатър.

 IHA

Родена в Турция с ортопедично увреждане, Айдън е преодоляла изключителни провокации по пътя към фантазията си да стане доктор. Тя употребява инвалидна количка в страна, известна с неналичието на задоволителна досегаемост за инвалидите. Въпреки пречките, тя приключва образованието си в северната турска провинция Токат, в медицинския факултет на университета Газиосманпаша.

След това тя заема 136-то място от 15 000 лекари на Изпита за здравна специализация в страната. Вчера получи документа си за експерт и публично приключи образованието си в деня, който символизира нуждата от информираност и схващане за тези с увреждания.

 IHA

Пред публицисти тя изясни: „ Както моите сътрудници, аз съм доктор, живеещ в Турция. Не мисля, че има нещо, което да ме прави специфична. Може да съм друга физически. Щастлива съм като всички останали, тъй като това е ново начало. "

" Вече работя като доктор от четири години. Много обичам специалността си ", изясни тя.

Тя признава, че процесът да стане доктор е бил " малко по-различен " и " малко по-труден " за нея от сътрудниците ѝ.

 IHA

„ Трябва да мислим и за провокациите, пред които са изправени инвалидите. Днес е денят за хората с увреждания, това е ден за осведоменост. Надявам се, че ще станем по-наясно с някои неща. Надявам се, че хората ще се научим да преодоляваме предразсъдъците и ще разберем, че нямаме потребност от дискриминация ", заключи Айдън.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР