Международният ден на бирата се отбелязва в първия петък на

...
Международният ден на бирата се отбелязва в първия петък на
Коментари Харесай

Честит международен ден на бирата - ето ги нейните златни тайни!

Международният ден на бирата се отбелязва в първия петък на месец август от 2007 година насам. Днес с изключение на феновете на това питие, честват и всички, които се занимават с неговото произвеждане и дистрибуция. По този мотив ви разкриваме някои малко познати обстоятелството за бирата.

Тя е най-популярната напитка в света след водата и чая и се ражда преди 8000 години. В древността шумерите и египтяните са ценили кехлибарената напитка поради натуралните ѝ качества и потребни свойства . Още тогава, в тези далечни времена, освен мъжете, а и дамите са ѝ се възхищавали.

Но и освен това - точно дамите са били виновни за приготвянето на бирата . Неслучайно шумерите са имали и богиня на пивоварството - Нинкаси , възпята поради уменията си да „ замесва “ бира от мед и фурми.

И през днешния ден нейно величество Бирата е обект на интерес както измежду мъжете, по този начин и измежду нежните им половинки. Съвременните дами не престават да разрушават наложения незнайно от кого стандарт, че пивото е желано най-вече от мощния пол .

Българките не вършат изключение, дори в противен случай. У нас пивото е на респект измежду дамите, които избират кехлибарената напитка все по-често освен в другарска или фамилна конюнктура , само че и по време на специфични събития. Няма причина дамите да се тревожат за фигурите си, защото в 100 мл светла бира всекидневно се съдържат към 46 калории.

Изненадващ факт е, че с помощта на малца, хмела и бирената квас, равнището на витамини и антиоксиданти в бирата даже надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци . Бирената квас, която като се изключи че има свойствата да разкрасява, спомага също метаболитните процеси в организма, като спомага в разграждането на въглехидратите, мазнините и белтъчините.

Като спомагателен съвет, експертите предлагат да се пие по чаша питие след дейни спортни действия или тежки физически натоварвания , защото високото количество вода, витамини и соли в състава му способстват за по-бързото възобновяване на водния и електролитен баланс на организма.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР