Международните военнослужещи, разположени от южнокорейската страна на границата със Северна

...
Международните военнослужещи, разположени от южнокорейската страна на границата със Северна
Коментари Харесай

Южна Корея отново въоръжава войниците си по границата с КНДР

Международните военнослужещи, ситуирани от южнокорейската страна на границата със Северна Корея, които до момента са били невъоръжени, могат още веднъж да носят оръжия. Това заяви командването на Организация на обединените нации, осведоми " Ройтерс ".

Ръководеното от Съединени американски щати командване на Организация на обединените нации е многонационална военна мощ и следи делата в мощно укрепената демилитаризирана зона сред двете Кореи, които на процедура остават във война.

Село Панмунджом, което е било известна туристическа дестинация, е известно публично като Съвместната зона за сигурност - комплекс от здания, където са се водели междукорейски договаряния и където войските от двете страни стоят съвсем лице в лице.

Решението този месец да се разреши на войските на командването на Организация на обединените нации да носят оръжие, идва, откакто севернокорейските бойци от Корейската национална войска още веднъж заеха " въоръжена позиция за сигурност " в региона, съобщи полковник Исак Тейлър, представител на командването на Организация на обединените нации.
 Южна Корея заплаши КНДР с
Южна Корея заплаши КНДР с " пъкъл на опустошение "

Ако Северът предприеме безразсъдни дейности, които вредят на мира

По негови думи този ход има за цел да отбрани както цивилните, по този начин и военните чиновници в граничната зона.

" Това деяние се подхваща от огромна нерешителност, само че командването на Организация на обединените нации уведоми и държавното управление на Южна Корея и Kорейската национална войска за позицията си, че разоръжената Съвместна зона за сигурност е по-безопасна и по-мирна за Корейския полуостров ", уточни Тейлър.

Двете Кореи се договориха да не въоръжават войските си в Съвместната зона за сигурност според междукорейско военно съглашение от 2018 година Съобщава се обаче, че севернокорейските бойци носят оръжие от ноември насам след частичното раздробяване на съглашението.
 КНДР ще смята интервенция в работата на спътниците си за оповестяване на война
КНДР ще смята интервенция в работата на спътниците си за оповестяване на война

Пхенян ще отговори на всяка интервенция на Съединените щати в космоса

Миналия месец ориентиран към деескалация на напрежението по границата, в символ на митинг против от Пхенян.

Като ответна мярка Северна Корея анулира съглашението и се закани да разположи по-силни въоръжени сили и нови оръжия на границата.

Обиколката до демилитаризираната зона е известна активност за туристите, които желаят да надникнат в уединената властническа страна, само че визитите в Съвместната зона за сигурност бяха прекратени, откакто  през границата в КНДР през юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР