Международните донори предупреждават Украйна да се подготви за намаляване на

...
Международните донори предупреждават Украйна да се подготви за намаляване на
Коментари Харесай

ООН се опасява, че няма да събере достатъчно средства за бедстващите украинци заради войната в Газа

Международните донори предизвестяват Украйна да се приготви за понижаване на филантропичната помощ, макар че потребностите на страната след две години разрушително съветско настъпление са големи, заяви Ейми Поуп, общоприет шеф на Международната организация за миграцията, в изявление за Франс прес.

От помощ се нуждаят 14 милиона украинци - към 40%от популацията. От тях 4 милиона са вътрешно разселени. Други 6 милиона са избягали в чужбина.

Организация на обединените нации се нуждае от над 4 милиарда $, с цел да се погрижи за тях през тази година, само че се притеснява, че няма да събере нужните средства, защото войната в Газа е погълнала вниманието на огромна част от интернационалната общественост.

Ръководителят на Международната организация за миграцията прикани за навременни доставки на генератори и гориво, както и за други ограничения, с които да бъде омекотен резултатът от съветските бомбардировки.

Подкрепата за икономическото оцеляване на Украйна ще значи, че по-малко украинци ще бъдат принудени да изоставен страната си, сподели Ейми Поуп.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР