Международни гаранции за провеждане на честни избори. Това поиска Контактната

...
Международни гаранции за провеждане на честни избори. Това поиска Контактната
Коментари Харесай

Контактната група иска гаранции за честни избори във Венецуела

Международни гаранции за осъществяване на почтени избори. Това изиска Контактната група за Венецуела на срещата си в Монтевидео, съобщи ТАСС.

Това съобщи шефът на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини, която акцентира, че мирното решение на спора е най-желаното развиване на обстановката.

Настоява се също по този начин да не се стопира достъпът на филантропичната помощ за венецуелците.

Предстои изпращането на задача на групата във Венецуела през идващите седмици.

Припомняме, че през вчерашния ден европейски и латиноамерикански водачи се събраха в уругвайската столица Монтевидео, с цел да обсъдят проект за решение на задълбочаващата се рецесия във Венецуела , само че се пазят от директна интервенция .
 Венецуела блокира филантропичната помощ
Венецуела блокира филантропичната помощ

Пратките съдържат храни и медикаменти на стойност 20 млн. $

Подкрепената от Европейски Съюз група , известна като Международната контактна група за Венецуела , организира своята встъпителна среща, като показва по-безпристрастен метод , който опонира на апелите на Съединени американски щати и латиноамериканските сили за повече интервенция.

Срещата пристигна по време на обособена среща на по-твърдата група Лима в Канада , която прикани за интернационалните дейности против венецуелския президент Никола Мадуро, с цел да го принуди да се отдръпна.

Междувременно стана ясно, че филантропичната помощ, предопределена за Венецуела, е била блокирана от управляващите , съобщи " Индипендънт ".

Армията е спряла достъпа на граничен пункт с Колумбия. Военните разположили цистерни и контейнери, с цел да не позволен пратките.

Организация на обединените нации прикани Каракас да не политизира казуса и да допусне изпратената помощ. която да доближи свободно до нуждаещите се.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР