Международната волейболна федерация (FIVB) обмисля различни варианти за провеждането на

...
Международната волейболна федерация (FIVB) обмисля различни варианти за провеждането на
Коментари Харесай

Лигата на нациите в една страна или разделена на континентални турнири

Международната волейболна федерация (FIVB) обмисля разнообразни разновидности за провеждането на Лигата на нациите 2020.
 Без Лига на нациите през 2020 година?
Най-комерсиалният волейболен шампионат трябваше да стартира на 19 май за дамите и на 22 май за мъжете. Заради пандемията от ковид, Лигата на нациите е отсрочена за несигурно за неопределен срок. Предвид отлагането на Олимпиадата в Токио за 2021 година и неналичието на други волейболни шампионати през тази година, от FIVB желаят да задържат Лигата на нациите и да я проведат ориентировъчно през септември, с цел да изпълнят отговорностите си към спонсорите.

В същото време поради пандемия няма късмет шампионатът да се организира в същия формат както до в този момент, когато тимовете прелитаха от един континент на различен за месец и половина. За това от интернационалната федерация обмислят други възможности.
 Италия се отхвърля от присъединяване в Лигата на нациите (видео)
" Една от тях е да изиграе целия шампионат в една страна за три седмици. Ако се стигне до тази алтернатива, Полша ще бъде доста заинтригувана да бъде хазаин, даже в случай че мачовете се проведат без фенове ", сподели вицепрезидентът на Полската волейболна федерация (PZPS) Ришард Чарнецки в изявление за авторитетния SportoweFakty.wp.pl. " Този вид е по-малко вероятен, само че към момента стои на масата ".

Вторият вид е Лигата на нациите да се раздели на няколко шампионата, в които ще вземат участие единствено тимове от един континент.
 Нови промени в календара на FIVB
" Това доста ще ограничи броя на пътуванията и дистанциите, които тимовете ще изминат. Това би било най-задоволително за спонсорите и медиите ", сподели още Чарнецки.

Все още, не е конкретизирано обаче дали спечелилият в шампионата ще бъде избран в този формат или ще има единствено континентални първенци в Лигата на нациите 2020. FIVB евентуално ще вземе решение дали ще се организира, и в случай че се организира, по кое време и под каква форма шампионата до края на месец май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР