Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс потвърди дългосрочния кредитен рейтинг

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс потвърди дългосрочния кредитен рейтинг
Коментари Харесай

Стандард енд Пуърс: София държи по-стабилни икономически показатели от средното за страната

Международната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на града - `BBB със постоянна прогноза, който е еднакъв на рейтинга на България, оповестяват от Столичната община.

Българската столица продължава да има по-стабилни стопански индикатори от междинното за страната, както и добра ликвидност, написа в обявата на рейтинговата организация. Диверсифицираната локална стопанска система, ниската безработица и финансовата дисциплинираност, спазвана от екипа на столичния кмет Йорданка Фандъкова са измежду основанията на " Стандард енд Пуърс " да резервира доверието си и да удостовери прогнозата за развиването на града.

Рейтингът отразява ролята на София като административен, финансов и търговски център на България. Въпреки, че националният Брутният вътрешен продукт на глава от популацията е по-нисък от средноевропейския и други сравними страни, столичани имат по-висок стандарт на живот от междинния за страната, означават от организацията. Структурата на приходите на София балансира непредвидимата финансова рамка, в която по принцип работят българските градове, се показва в известието.

Въпреки рестриктивните мерки и провокациите, провокирани от пандемията от COVID-19, стопанската система на българската столица работи по-добре от междинното за страната. София има ясна тактика да се промотира като капиталова зона и цифрова столица. От " Стандард енд Пуърс " чакат, че безработицата в града ще остане много под междинното за страната.

Рейтинговата организация акцентира, че институционалната рамка, в която работят българските локални управляващи към момента се развива. Заради значимата роля, която българското държавно управление има в цялата финансова система на страната, опцията да се предвиждат финансите на града е по-ограничена.

София има стеснен размер на дълга и постоянна ликвидна позиция, с помощта на устойчивите финансови резултати и външно съфинансиране на капиталовата си стратегия. " Стандард енд Пуърс " чакат столицата ни да продължава да има постоянни доходи и разноски при нормализирането на стопанската система.

Градът има забележителна Капиталова стратегия, която включва продължение на трета линия на метрото, развиване на ВиК бранша, рехабилитация на пътища, реновиране и уголемение на просветителната инфраструктура. Рейтинговата организация отбелязва, че градът има опция да балансира тази стратегия при нужда, оповестяват от Столичната община.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР