Международната рейтингова агенция Фич ревизира надолу дългосрочния рейтинг на България

...
Международната рейтингова агенция Фич ревизира надолу дългосрочния рейтинг на България
Коментари Харесай

Фич ревизира дългосрочния рейтинг на България

Международната рейтингова организация " Фич " ревизира надолу дълготрайния рейтинг на България в задгранична и локална валута поради пандемията от ковид, съобщи БНР. Оценката минава от позитивна към постоянна. В същото време рейтингът на страната ни остава ВВВ. Това е първата оценка от рейтингова организация след началото на пандемията.
Според рейтинговата организация тази година стопанската система ни ще спадне до минус 5,1% поради пандемията, само че следващата година ще се възвърне до растеж от 4,2 на 100, излиза наяве от известието на финансовото министерство. От „ Фич “ чакат бюджетното салдо за 2020 година да се утежни под въздействието на икономическия спад и фискалните тласъци в отговор на пандемията.
Като имат поради нуждата от в допълнение финансиране на страната през 2020 година, от рейтинговата организация чакат държавният дълг да се усили с 8,1%. по отношение на 2019 година В същото време „ Фич “ чакат благоразумната фискална политика с стабилно ръководство на дълга да продължи, допълват от финансовото министерство, представени от БГНЕС.
Като позитив от организацията биха оценили по-нататъшни стъпки за присъединение на страната ни към еврозоната, а като негатив – прекомерно разхлабване на фискалната политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР