Международната правозащитна организация Амнести интернешънъл обвинява Русия в извършване на

...
Международната правозащитна организация Амнести интернешънъл обвинява Русия в извършване на
Коментари Харесай

„Амнести интернешънъл“ обвини Русия във военни престъпления в Мариупол

Международната правозащитна организация " Амнести интернешънъл " упреква Русия в осъществяване на военни закононарушения в украинското пристанище Мариупол, съобщи Асошиейтед прес.

Организацията скоро ще популяризира обстоен отчет за разрушенията, провокирани от съветското нахлуване против града, ситуиран на Азовско море, сподели на конференция в Йоханесбург, Южна Африка, генералният й секретар Аниес Каламар. Тя приказва пред публицисти, представяйки годишния отчет на организацията за 2021-2022 година

Обсадата на Мариупол, отводът да се разреши на популацията да се изтегля, да избяга от града, вземането на мушка на цивилни, както демонстрира следствие на " Амнести интернешънъл ", е еднакво на военни закононарушения, сподели Каламар. Това е в този момент действителността в Украйна, акцентира тя.

" Сегашната рецесията в Украйна, съветската инвазия не е просто някакво нарушение на интернационалното право. Това е експанзия, това е нарушение на Хартата на Организация на обединените нации от рода на това, на което станахме очевидци, когато Съединени американски щати нахлуха в Ирак ", съобщи Каламар.

" Нападението на Русия против Украйна е повтаряне на дейностите на Русия в Сирия ", съобщи Каламар, представена от Франс прес. Извършват се умишлени набези против гражданска инфраструктура, жилищни здания, учебни заведения, сподели тя и упрекна Русия, че трансформира филантропичните коридори в " смъртоносни клопки ".
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР