Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване

...
Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване
Коментари Харесай

Изправени сме пред безпрецедентна "епидемия от трансгранична организирана престъпност", заяви шефът на Интерпол Юрген Щок

Международната полицейска организация Интерпол заяви, че се следи внезапно увеличение на проведената престъпност от трансгранични мрежи и предизвести, че тези банди ще стават единствено все по-мощни. Това съобщи ДПА, като се базира на направено пред организацията изказване на Юрген Щок, общоприет секретар на основаната в Лион организация.
 
" Изправени сме пред невиждана зараза от трансгранична проведена престъпност ", означи Щок. " Действащите в международен мащаб незаконни групи стават все по-мощни, по-влиятелни, по-опасни и по-склонни към принуждение по нашите улици ", сподели шефът на Интерпол. Борбата с проведената престъпност би трябвало да се води от цялото общество, съобщи Щок и добави, че " стабилността на нашите общности е застрашена ".
 
Нито една страна или район не може да се оправи сама с рецесията в региона на сигурността, заключи шефът на Интерпол. С днешните си 196 страни членки Интерпол е най-голямата полицейска организация в света и координира интернационалното полицейско съдействие. Нейният предходник е учредената през 1923 година във Виена конструкция за съдействие сред полицейските органи. Чрез Интерпол страните членки обменят информация за търсени лица.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР