Международната подкрепа за Украйна е силна и истинска, заяви министърът

...
Международната подкрепа за Украйна е силна и истинска, заяви министърът
Коментари Харесай

Съюзниците на Украйна във военната база Рамщайн: Битката на изтощение се превръща във война на логистиката

Международната поддръжка за Украйна е " мощна и същинска ", съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, който откри срещата във военната база „ Рамщайн “, Германия със съдружници, с цел да разиска по-нататъшната поддръжка за Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

В навечерието на диалозите, в които вземат участие представители на 50 страни, президентът Володимир Зеленски прикани западните съдружници да изпратят повече изтребители и ракети с отдалечен обхват на деяние, с цел да оказват помощ за отблъскването на съветските войски.

" Нашата поддръжка за силите на свободата в Украйна е мощна и вярна ", съобщи Остин, когато стартира полемиките, година откакто започва форматът на диалози сред водачите в региона на защитата за съгласуване на помощта за Украйна.

" На днешната среща на контактната група ще се съсредоточим върху три основни въпроса - противовъздушна защита, муниции и помощни средства ", сподели Остин, визирайки логистиката.

Зеленски изиска помощта на НАТО за " превъзмогване на нежеланието " на някои страни членки да дават ракети с огромен обхват, съвременни изтребители и бронирани машини, като насочи настояването си непосредствено към ръководителя на алианса Йенс Столтенберг, който през вчерашния ден направи първото си посещаване в Киев след нахлуването на Русия предходната година, напомня БГНЕС.

Столтенберг призна, че е належащо да се обсъдят " нови платформи " за поддръжка, защото борбата продължава към този момент втора година. Той също по този начин акцентира нуждата да се подсигурява, че към този момент доставените оръжия не престават да действат.

" Сега това е борба на безсилие, а борбата на безсилие се трансформира във война на логистиката ", сподели Столтенберг и добави: " Може би е и малко по-скучна, само че логистиката е извънредно значима ".

Събирането в Рамщайн провокира гнева на Москва, като съветското външно министерство съобщи, че дейностите на съдружниците за Украйна " удостоверяват директното им присъединяване в спора и планирането на военните интервенции ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също упрекна НАТО, че се пробва да " погълне и въвлече Украйна в алианса ", като сподели, че Русия е имала право да " стартира тази интервенция ", с цел да подсигурява сигурността си.

Противовъздушна защита

Срещата в Рамщайн стартира с " плодотворни " диалози за военна помощ сред представителите на Киев и техните американски сътрудници, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников в Туитър.

Членовете на НАТО изпратиха на Украйна изтребители от руската ера, само че се въздържаха от изпращането на по-модерни модели, като да вземем за пример търсените от Киев F-16, проектирани в Съединени американски щати.

Те обаче предоставиха на Украйна противовъздушни ракети, като по-рано през седмицата Киев съобщи, че е получил първата пратка Patriot, считана за една от най-модерните американски системи за противовъздушна защита.

Комплектът е измежду главните претенции на Киев към западните съдружници, защото Украйна се стреми да се отбрани от съветските ракетни офанзиви, които нанасят вреди по цивилни обекти.

Офертата на НАТО

По време на визитата на Столтенберг в Киев шефът на НАТО беше притиснат и за разрешаване на Украйна да се причисли към алианса, само че той акцентира, че това не е непосреден приоритет.

" Всички съдружници от НАТО се съгласиха, че Украйна ще стане член на НАТО, само че главният фокус в този момент, несъмнено, е върху това по какъв начин да се подсигурява, че Украйна ще надделее ", сподели той през днешния ден в Рамщайн.

" Без суверенна, самостоятелна Украйна няма смисъл да обсъждаме участието ", сподели той.

Ръководителят на НАТО съобщи също, че алиансът изследва " многогодишна стратегия за подкрепяне на Украйна да премине от стандартите и доктрините за съоръжение от руската ера към стандартите и доктрините на НАТО ".

" Трябва да подсигуряваме, че Украйна разполага с военна мощ, както и че възпирането ще предотврати нови офанзиви, тъй като не би трябвало да забравяте, че войната не стартира през февруари " предходната година, а с анексирането на Крим от Русия през 2014 година “

Повече от година след нашествието си Русия удари Киев с безпилотни самолети през нощта в първата сходна офанзива от съвсем месец насам, макар че градските управляващи не оповестиха за жертви.

Москва претърпя крах, като един от нейните изтребители изстреля арсенал над Белгород покрай украинската граница.

Местните управляващи оповестиха за гърмеж, който ранил двама души и оставил голям кратер в съветския град.

Берлин, Германия/БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР