Международната организация по труда (МОТ), родена непосредствено след Първата световна

...
Международната организация по труда (МОТ), родена непосредствено след Първата световна
Коментари Харесай

Макрон, Меркел и Медведев отбелязват 100-г. на Международната организация по труда

Международната организация по труда (МОТ), родена директно след Първата международна война през 1919 година, е единственото създание на Версайския контракт, което е оживяло до момента. Въпреки преклонната си възраст МОТ продължава да бъде в крайник с времето, обсъждайки проблеми като издевателството на работното място и роботизирането.

Годишната конференция на МОТ по проблемите на труда, която стартира на 10 юни, би трябвало да завърши с приемането на два значими текста: Конвенция против издевателството и Декларация за бъдещето на труда в вероятността на новите провокации като климатичните промени и новите технологии като изкуствения разсъдък, предава Франс прес.

Срещата, която ще продължи до 21 юни, ще бъде открита в наличието на генералния шеф на МОТ британеца Гай Райдър. Държавни и държавни водачи ще вземат думата първоначално и в края на тези двуседмична конференция. Френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и съветският министър председател Дмитрий Медведев ще приказват на 11 юни.

Президентът на Екваториална Гвинея Теодоро Обианг Нгуема ще приказва на 19-и, когато думата ще вземат още президентът на Колумбия Иван Дуке и иракският държавен глава Бархам Салих. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ще закрие дебатите на 21 юни.

За стогодишнината си МОТ, тристранна организация на Организация на обединените нации, сплотяваща държавни представители, работодатели и синдикати, чака 5700 делегати от 187-те страни членки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР