Международната операция за противодействие на трафика на наркотични вещества, инициирана

...
Международната операция за противодействие на трафика на наркотични вещества, инициирана
Коментари Харесай

България, Австрия и Испания разбиха канал за трафик на наркотици

Международната интервенция за противопоставяне на трафика на наркотични субстанции, инициирана от ГДБОП, е извършена на 8 март. В резултата на сбъднат действен контакт с Федералната престъпна полиция в Австрия и Националната полиция на Испания, на автомагистрала А12 наоколо до австрийския град  Тирол е осъществена инспекция на българска товарна комбинация - влекач и полуремарке, ръководена от български жител.

В хода на контрола и благодарение на профилирано куче за разкриване на наркотични субстанции, в пода на полуремаркето на транспортното средство е открит построен тайник, от който са конфискувани 110 вакуумирани полиетиленови плика, съдържащи 119 кг канабис. Мъжът е арестуван.

Действията не престават и на 9 март на територията на гр. Свищов, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Велико Търново и под управлението на водещ следствието следовател, от чиновници на отдел " Наркотици “, отдел " Разследване “ и бранш " Велико Търново “ на ГДБОП. Извършени са претърсвания на общо шест адреса, конфискувани са  огромен брой счетоводни и фирмени документи, огромна сума парични средства, укрити в тайник, средства за връзка и портативни компютри, нелегално притежавани муниции за ловно и бойно оръжие.

Паралелно с това, на територията на Кралство Испания униформените откриват и второ полуремарке, също с построен тайник, което съгласно първичните данни е употребено за незаконната активност.

По случая са арестувани двама мъже на 41 и 69 години. Работата по случая продължава в границите на воденото следствено дело.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР