Международната общност очаква възмездие по случая Буча и в момента

...
Международната общност очаква възмездие по случая Буча и в момента
Коментари Харесай

Престъплението "Буча": Има ли виновни за престъпленията във войната?


Международната общественост чака отмъщение по случая Буча и сега се събират доказателства за военните закононарушения там.

„ Танкът там зад мен стартира да стреля. Две седмици живяхме в мазетата. Имахме храна, само че нямаше ток, нямаше газ, нищо. Слагахме съдовете с водата над свещите, с цел да я стоплим. Бутилките слагахме до телата си, с цел да държим водата топла. Спяхме си с ботушите, с цел да не ни е студено “, споделя Василий от Буча.



Континентът е Европа, годината 2022 година, мястото - Буча. Град на 27 км от Киев, на 18 часа път с кола от София.

„ На цивилно население не можеш да посягаш. При никакви условия, без значение от идеите на войната “, изясни доцент доктор Ива Пушкарова, учител по наказателно и межд. право.

Светът обърна взор към Буча след изтеглянето на съветските войски от покрайнините на Киев. Международната общественост упреква съветската войска в изтребване на мирното население. Доказателствата към момента се събират. Според доцент доктор Пушкарова може да се открият повече от едно закононарушения.

„ Това би могло да бъде закононарушение срещу човечеството, няколко вероятни хипотези, би могло да бъде военно закононарушение. Когато ние споделяме геноцид, допустимо е да е геноцид, само че освен. Ако си протегнал ръка, с цел да плашиш и с цел да всяваш ужас и боязън у хората, както локални, по този начин и света, това е детайл на закононарушението тероризъм “, изясни тя.

По всички тези закононарушения, Русия може да бъде съдена от няколко институции.



„ Международният углавен съд, съдилища в Украйна и в Русия, в други страни, които са страни по Римския статут “, разясни специалистът.

Римският статут е контракт, който открива Международния углавен съд в Хага, както и четирите типа интернационалните закононарушения. Според него те са: геноцид, закононарушения против човечеството, военни закононарушения и закононарушение експанзия.

„ Това, че Русия не е признала Римския статут и не спомага на този стадий, не е спънка физическо лице - причинител на интернационалните закононарушения, да бъде хванато и съдено. В интернационалния углавен съд това е допустимо, допустимо е в самата Русия “, сподели доцент доктор Ива Пушкарова.



Най-тежкото наказване на Международния углавен съд в Хага е пожизнен затвор за причинителя на закононарушението. Подобен беше казусът на Босненския водач Ратко Младич, наказан обаче от Международния арбитражен съд за някогашна Югославия.

„ Това са две събития, които са доста отдалечени във времето. В Сребреница бяха нужни години, с цел да бъдат потвърдени. В някогашна Югославия, това са хора, които по-скоро се познаваха. Това са хора, които доста от дълго време живеят дружно и в един миг споделят, не, ние не желаеме да живеем дружно. А тук е нещо хибридно, нещо, което е докарано от Азия и приложено в европейска среда “, разяснява проф. Владимир Чуков.



Той е интернационален анализатор и един от най-авторитетните арабисти у нас.

Според него постоянна войска е избивала цивилни в Буча.

„ Тази 64-та мотострелкова бригада, която е била в Буча. Аз си направих труда да направя един разбор. Бяха изкарани над 500 имена. Това е една част от далечния изток от Хабаровск, няма нито един представител от огромен град, от Москва, Санкт Петербург, от Екатеринбург. Всичките са от доста далечни места. Някъде към 20% са от Башкурдистан, Дагистан и чеченци. Второто нещо, което доста ме порази. Около 30%, а може би повече, действително не са военни. Това са вътрешни войски и, забележете, полицаи. Т.е. хора, които нямат отношение към самите бойни дейности, а в преследването на популацията “, изясни специалистът.



Според правото, войната в Украйна се води по друг от останалите метод.

„ Видяхте една глава от скрап, вие видяхте цивилен обекти. Може ли някой да отхвърли труповете по земята “, съобщи проф. Чуков.

„ Тя е образец за нападателна война, тъй като тя се води със завоевателни цели. В света, в който ние живеем, всяка страна, на чиято територия се намира причинител на такова закононарушение е способена да го съди. Буквално напланетата Земя няма къде да се укриеш “, сподели Пушкарова.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР