Международната космическа станция (МКС) може да се разпадне до 2030

...
Международната космическа станция (МКС) може да се разпадне до 2030
Коментари Харесай

Русия очаква МКС да се разпадне до 2030 г. без ремонт

Международната галактическа станция (МКС) може да се " разпадне " до 2030 година без огромни вложения в ремонт. За това предизвести генералният шеф на съветската галактическа организация " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, представен от TeleTrader.

Значителните вложения обаче може да са безсмислени, защото " Съединени американски щати, британците и европейците се държат по този метод ", означи той на среща с съветски депутати от Либерално-демократическата партия, визирайки глобите на Запада против Русия.

" Досега имаме позволение от държавното управление да работим на МКС до 2024 година Съединените щати взеха решение да работят там до 2030 година ", уточни Рогозин, добавяйки, че когато станцията е била пусната през 1998 година, е трябвало да остане в употреба в продължение на 15 години.

Изграждането на МКС стартира през 1998 година От тогава тя служи като галактическа лаборатория, зона за тестване на съоръжение и място за престой на астронавтите. Станцията е на ниска околоземна орбита и може да бъде забелязана от Земята с невъоръжено око.

В края на 2021 година администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се ангажира да продължи интервенциите на МКС до 2030 година, в съдействие с галактическите организации на Европа, Япония, Канада и Русия.

НАСА предвиждаше МКС да бъде изтеглена от орбитата и потопена в Тихия океан през януари 2031 година
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР