Международната футболна федерация (ФИФА) е писала на няколко посолства със

...
Международната футболна федерация (ФИФА) е писала на няколко посолства със
Коментари Харесай

ФИФА призова за евакуация на футболистките в Афганистан

Международната футболна федерация (ФИФА) е писала на няколко посолства със питане за незабавна евакуация на футболистки от Афганистан. Смята се, че те се опасяват за живота си след настъплението на талибаните.

Организацията на играчите Fifpro също прикани за помощ. Профсъюзът работи с управляващите за основаване на проект за евакуация, написа „ Би Би Си “.

По-рано тази седмица някогашният капитан на женския народен тим на Афганистан, Халида Попал, помоли спортните органи „ да оказват помощ за сигурността на нашите играчи “, тъй като се опасява за тези, които са останали под ръководството на талибаните.

„ Не можех да дремя, плачех и се усещах безпомощна “, разяснява Попал, която бе измежду основните фигури при образуването на първия тим по футбол за дами в Афганистан през 2007 година.

По време на предходното ръководство преди към 20 години талибаните стопираха девойките от това да получават каквато и да е форма на обучение. Жените нямаха опция да напущат домовете си без компаньон от мъжки пол, нямаха право да работят и бяха принудени да носят напълно покриващата телата и лицата им бурка.

Говорител на ФИФА дефинира обстановката в Афганистан като „ нестабилна и доста притеснителна “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР