Международната футболна асоциация (ФИФА) дари 1 милион долара през благотворителната

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) дари 1 милион долара през благотворителната
Коментари Харесай

ФИФА дари $1 милион за пострадалите в Турция и Сирия

Международната футболна асоциация (ФИФА) подари 1 милион $ през благотворителната си фондация за набиране на филантропична помощ за хората, наранени от земетресенията в Турция и Сирия, оповестиха от организацията през днешния ден.

Общият брой на смъртни случаи в двете страни надвишава 43 хиляди души, а милиони други са в незабавна потребност от помощ. Голяма част от тях останаха без домове. От ФИФА обясниха, че са разпределили парите след консултация с футболните федерации на Турция (ТФФ) и Сирия (СФА), както и с интернационалните неправителствени организации.

" Даренията ще бъдат употребявани за закупуване и разпространяване на съществени филантропични артикули и продукти, както и за обезпечаване на краткотраен заслон. ФИФА ще продължи да си сътрудничи с ТФФ и СФА, до момента в който обмисля идващите си дейности ", оповестяват от ФИФА, представени от организация Ройтерс.

През предходната седмица и британската Висша лига разгласи, че ще подари 1 милион лири. Европейската футболна асоциация (УЕФА) пък направи първична незабавна вноска от 200 хиляди евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР