Международната федерация по тенис (ITF) обяви изненадващо, че прекратява партньорството

...
Международната федерация по тенис (ITF) обяви изненадващо, че прекратява партньорството
Коментари Харесай

Тенисът прекрати договора за $3 млрд. с Пике за Купа "Дейвис"

Международната федерация по тенис (ITF) разгласи изненадващо, че приключва партньорството си с частната капиталова група " Космос " за осъществяване на шампионата за Купа " Дейвис ". През 2018 година учредената и предвождана от някогашния испански футболист Жерар Пике компания подписа 25-годишен контракт и закупи правата да провежда международното състезание по тенис за мъжки тимове против инвестиция от общо $3 милиарда до 2043 година

Късно нощес обаче от ITF оповестиха, че скапват съглашението, без да дават детайлности за повода. от централата в Лондон дадоха да се разбере, че още през тази година ще проведат независимо финалите на вековния шампионат.

" От ITF можем да потвърдим, че партньорството с " Космос Тенис " за Купа " Дейвис " завършва. ITF подсигурява съществуването на финансови запаси и като настойник на надпреварата ще организира неговите квалификации и финали през 2023 година както е по проект с Финална осмица в Малага, Испания, през ноември ", се споделя в известието от интернационалната федерация.

И тази година форматът в най-горното равнище на шампионата планува групова фаза с присъединяване на 16 тима през септември и скица на директна елиминация сред най-хубавите осем през ноември с мачове, включващи два сингъла и една среща на двойки. Преди промяната на " Космос " дуелите за Купа " Дейвис " се организираха в четири уикенда през годината в обичайния формат с пет обособени срещи - четири поединично и една на каре.

" ITF подписа преференциална за тениса договорка през 2018 година - написа още федерацията. - Партньорството разшири присъединяване, усили наградния фонд и ускори интереса към Купа " Дейвис ", а също и обезпечи в допълнение финансиране в поддръжка на световното развиване на нашия спорт. Сега като се изключи че сме фокусирани върху организирането на още едно зрелищно издание на международното състезание по тенис за мъже, сме съсредоточени и върху бъдещия напредък на най-голямото годишно интернационално отборно съревнование в нашия спорт. "

От " Космос " към този момент липсва формален коментар по тематиката.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР