Международната федерация по футбол - ФИФА потвърди, че кандидатурата на

...
Международната федерация по футбол - ФИФА потвърди, че кандидатурата на
Коментари Харесай

Кандидатурата на Саудитска Арабия за Мондиал 2034 е единствена

Международната федерация по футбол - ФИФА удостовери, че кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Световното състезание през 2034 година е единствената подадена преди приключването на крайния период през днешния ден.

" Както е открито в разпоредбите за кандидатстване, утвърдени от Съвета на ФИФА, администрацията ще организира задълбочена оценка за изданията на Световното състезание по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат избрани от конгресите на ФИФА, които се чака да се състоят до края на 2024 година ", оповестиха от ФИФА.

Световно състезание по футбол в Саудитска Арабия, което може да не бъде доказано до конгреса на ФИФА в края на идната година, евентуално ще бъде доста спорно поради рецензиите по отношение на спазването на човешките права в страната, написа организация ДПА.
 Джеси Лингард се връща на Острова, никой в Саудитска Арабия не го желае
Джеси Лингард се връща на Острова, никой в Саудитска Арабия не го желае

Той към момента е свободен сътрудник

" Би било по-лошо от миналогодишния шампионат в Катар от позиция на човешките права ", счита шефът на немската организация Human Rights Watch Венцел Михалски, който добави, че сходно събитие би изневерило на всички, които имат вяра, че ФИФА ще ползва своите стандарти в това отношение.

" За Австралия щеше да бъде е мъчно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034 ", разяснява основният изпълнителен шеф на Австралийската футболна централа Джеймс Джонсън, откакто страната избра да не взе участие в конкуренцията за образуване на шампионата. Пред организация " Ройтерс " Джонсън изрази безпокойствие от късия период за изследване на възможното домакинство за шампионата през 2034 година, защото ФИФА прикани за кандидатури на 4 октомври.

" Беше лека изненада, че процесът е толкоз ранен, само че вижте, ние се опитахме да се оправим с това. За всяко решение, което взимам за австралийския футбол, преглеждам мощните и слабите страни, опциите и заканите ", съобщи Джонсън пред публицисти по видеоконферентна връзка от Доха, Катар.

" Осъзнах, че можем да имаме късмет, само че мисля, че в последна сметка резултатът нямаше да бъде удобен за Австралия... Трябва да сме реалисти, Саудитска Арабия е мощна кандидатура, те имат доста запаси и освен запаси, свързани със Световното състезание за мъже през 2034 година. Те смущават европейския клубен футбол сега... Тяхното държавно управление дава приоритет на вложенията във футбола и с това е мъчно да се конкурираме ", добави той.

Джеймс Джонсън разяснява още, че Австралия ще се концентрира върху кандидатурите за Купата на Азия за дами през 2026-а и Световното клубно състезание през 2029 година. " Смятаме, че сме позиционирани много по-напред и от двата шампионата и в случай че успеем, това в действителност слага началото на в действителност страхотни 12 години за футбола в Австралия ", изясни той, имайки поради Олимпийските игри през 2032 година, които ще се проведат в Бризбейн.

Джонсън добави, че Австралия ще поддържа кандидатурата на Саудитска Арабия, в случай че те в действителност останат единственият претендент.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР