Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец

...
Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец
Коментари Харесай

Червеният кръст и полумесец увеличават извънредното подпомагане за Турция и Сирия

Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец усили тройно подпомагането си за изключителни случаи за Сирия и Турция поради растящата потребност от помощ и в двете страни, съобщи през днешния ден федерацията, представена от ДПА.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 446
" Искам да заявя, че усилваме средствата за изключителни случаи на 650 милиона швейцарски франка за двете страни, като 200 от тях са за Сирия, а 450 – за Турция ", сподели през днешния ден генералният секретар на федерацията Джаган Чапагайн пред кореспонденти на интернационалното летище в Бейрут.

Чапагайн, който бе на път към Турция, а по-рано посети Сирия, сподели, че проектът в началото е предвиждал 80 милиона франка за Сирия, само че сумата е увеличена на 200 милиона. За Турция в началото са били планувани 120 милиона франка.

Той съобщи, че актуалната рецесия и 12-годишната революция в Сирия ще продължат да дават отражение доста повече от няколко месеца и последствията от тях ще имат въздействие върху хората по-дълго време.

" Трябва бързо да окажем помощ, заели сме се с това ", добави Чапагайн.

Днес броят на смъртните случаи в Турция и Сирия общо приближи 42 000, а интервенциите по търсене и избавяне на оживелите продължава 10 дни след първото земетресение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР