Meждународната автомобилна асоциация (Fédération Internationale de l`Automobile, FIA), която организира

...
Meждународната автомобилна асоциация (Fédération Internationale de l`Automobile, FIA), която организира
Коментари Харесай

Като Formula 1, но за Tesla. FIA със зелена светлина за идеята

Meждународната автомобилна асоциация (Fédération Internationale de l`Automobile, FIA), която провежда и надпревари като Formula 1, WRC и WTCC, даде позволение за ново съревнование, в което ще вземат участие единствено електрически коли.

Крайната цел на Electric Production Car Series (преди позната като Electric GT World Series) ще бъде да се трансформира в събитието, в което производителите ще могат да изправят най-бързите си електрически коли един против различен. Но защото сега има липса на супербързи електрически коли, първоначално конкуренцията ще бъде единствено с модели на Teslа.

Модифицираните Tesla P100D, които имат близо 800 конски сили мощ, ще се състезават на затворени писти, по сходство на Formula 1. Все още обаче първото съревнование е надалеч и детайлности като местоположения и водачи са незнайни.

Надеждата е въпреки всичко първият старт да бъде още тази година.

Одобрението от FIA е " огромна работа ". Организацията е много прецизна и не дава разрешение за всяка фриволна концепция.

В момента се организира и друго съревнование с напълно електрически коли - Formula E, което сега завършва четвъртия си сезон.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР