Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) сменя името и логото

...
Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) сменя името и логото
Коментари Харесай

ИААФ става Световна атлетика

Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) сменя името и логото си. Съветът на ИААФ в Монако утвърди организацията да носи името Световна атлетика (World Athletics).

От ИААФ изясняват, че името „ Световна атлетика “ се основава на дневния ред на организацията за преструктуриране и реформиране на ръководството през последните четири години, с цел да съставлява съвременно, по-креативно и позитивно лице за спорта. Новата марка прави леката атлетика по-достъпна за по-широка публика, като в същото време дава опция на световния ръководещ орган да показва по-ясно своята задача като водач на най-активния спорт в света.

" Надеждата ни е, че новата ни марка ще помогне да се притегли и ангажира ново потомство младежи към атлетика, сподели президентът на ИААФ Себастиан Коу. - Вече създадохме марка, която може да оживее в цифровия свят, като отразява изменящата се природа. “

„ Името на ИААФ съществува от повече от 100 години, само че то няма схващане или значение за тези, които не са в атлетика, разяснява изпълнителният шеф на ИААФ Джон Риджън. - Новата еднаквост основава знак, който може да стои самичък и да работи с сътрудници и събития. "

Дизайнът на логото се състои от три съществени детайла: „ W “ на света (World), който също символизира ръцете на спортиста, вдигнати за победа; „ А “ на леката атлетика (Athletics), която също е отпратка към фокуса на спортиста в подготовката му за пътя напред (road ahead); и дъга върху двете букви, с цел да се показа цялата спортна общественост, събрана дружно. Логото също по този начин включва писта за тичане, която се появява в посока нагоре, символизираща желанието за непрестанно прекосяване над лимита. Предвидена е конструкция на логото, улавяща силата, присъстваща във всичките четири групи дисциплини: тичане, скачане, мятане и вървене. Внедряването на новата визия и име на ИААФ ще стартира през октомври – след международното състезание в Доха.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР