Международната агенция по енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за ръста

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за ръста
Коментари Харесай

МАЕ понижи прогнозата си за търсенето на петрол през тази и следващата година


Международната организация по енергетика (МАЕ) намали прогнозата си за растежа на международното търсене на нефт през 20018-2019 година, излиза наяве от месечния доклад. Така през 2018 година МАЕ чака търсенето на нефт да е на равнището от 999,2 млн. барела дневно, а през 2019 година - 100,5 млн. барела дневно.

Доставката на страните отвън ОПЕК съгласно упованията ще се усилят през 2018 година с 2 млн. барела дневно, а през 2019 година - с 1,8 млн. барела дневно.
Както означават от МАЕ, международните доставки на нефт порастват непроменяемо, без значение от спада на добива във Венецуела и Иран, в очакване на глобите от Съединени американски щати. През септември международният рандеман на нефт на практика не се е трансформирал спрямо предходния месец и е бил 100,3 млн. барела дневно.

От МАЕ означават, че по-високият рандеман от Саудитска Арабия и други основни производители от Близкия Изток на процедура компенсират спада от Иран и Венецуела.

Запасите от нефт в света през август са нарастнали с 15,7 млн. барела – до 2,854 милиарда барела, което е най-високото равнище от февруари. Освен това равнището от ресурси остава под междинното петгодишно равнище с 14 млн. барела дневно, отбелязва организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР