Международна група палеонтолози е открила останки на нов вид гигантски

...
Международна група палеонтолози е открила останки на нов вид гигантски
Коментари Харесай

Откриха нов хищен динозавър

Международна група палеонтолози е разкрила остатъци на нов тип великански хищни динозаври в Тайланд, съобщи " Спутник ". 8-метровото създание е нов член на необятно публикувана група антични влечуги, наречени Кархародонтозавриди.

Откритието е доста, защото способства за разбирането на околната среда на Земята през интервала на ранната креда, отпреди 146–100 милиона години.

Новооткритото гигантско влечуго е четири пъти по-голямо като дължина от различен застрашителен див звяр от епохата Юра - велосирапторът. Изкопаните остатъци, които съгласно известията принадлежат на най-малко четири екземпляра от новооткрития тип, включват черепи, гръбнак и бедрените костни вкаменелости. Съществото е наречено Siamraptor suwati, в чест както на Тайланд, по този начин и на Суват Липтапанлоп, тайландски спонсор на изследователската група.

Според палеонтолозите огромният див звяр е принадлежал към група обилни хищни динозаври, които са обитавали нашата планета през интервалите Юра и Креда. Изследователите обаче считат, че това създание по-рано е еволюирало и се разминавало с останалите членове на групата Кархародонтозаврус. Палеонтолозите допускат също, че Siamraptor suwati е допустимо да е ловувал по-малки влечуги на най-малко три континента от ранната Креда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР