Международен екип изследователи ще анализират космически частици, събрани от изкривената

...
Международен екип изследователи ще анализират космически частици, събрани от изкривената
Коментари Харесай

Космически частици ще изследват египетска пирамида

Международен екип откриватели ще проучват галактически частици, събрани от изкривената пирамида в Дашур (Египет). Целта е да схванат по какъв начин и за какво е издигната 4600-годишната пирамида.

Тези частици, наречени мюони, минават през празното пространство и може да бъдат всмукани или отразени от твърди повърхности. Чрез проучване на тези галактически частици учените ще схванат повече за произхода на пирамидата, издигната от фараона Снефру.

„ Нямаме сигурни доказателства за каквото и да е било. Разполагаме единствено с теории и хипотези ”, споделя Хани Хелал (Hany Helal), който е вицепрезидент на института за запазване на културното завещание. „ Чрез новата технология се опитваме да подобрим хипотезата за това по какъв начин са издигнати пирамидите. ”

В плана за сканиране на пирамидите, от който разбрахме за температурни аномалии в Хеопсовата пирамида, са употребявани термални технологии, включващи мюонен разбор.

„ Ако открием даже единствено квадратен метър празнота, ще изникнат нови въпроси и хипотези, които може би ще оказват помощ да открием истината ”, споделя Мехди Таюби, който е президент на института за запазване на културното завещание.

Associated Press

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР