Междуградските автобуси ще спрат работа за два часа, тирове ще

...
Междуградските автобуси ще спрат работа за два часа, тирове ще
Коментари Харесай

Превозвачи блокират кръстовища и гранични пунктове на 28 септември


Междуградските рейсове ще спрат работа за два часа, тирове ще блокират ГКПП-та, а таксита ще спрат придвижването по основни кръстовища в разнообразни градове на страната. Това са единствено част дейсвията за планувания за 28 септември народен митинг на няколко сектора. Демонстрацията е с искане за финансови ограничения в помощ на бизнеса поради коронавирус рестриктивните мерки и поради скъпия ток на борсата.

Планирани са блокади на булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видин, Благоевград и Добрич, прекъсване на всички автобусни междуградски линии и обсада на граничните пунктове " Дунав мост 2 " и " Капитан Андреево ". В митинга ще се всключат представители на автобусни и транспортни компании, таксиметрови компании и заведения. Те дадоха взаимна конференция, на която оповестиха желанията си.

Във всички градове митингът ще е сред 10 и 12 часа. Общо 12 града ще се включат в недоволството. Тирове, рейсове и таксиметрови коли ще вземат участие в всеобщите блокади.

Още в 9.00 сутринта Орлов мост в София ще бъде блокиран, там ще е сборният пункт за протестиращите. После ще има шествие, което би трябвало да мине около Народното събрание и да завърши пред Президенството.

Исканията на протестиращите са за преразглеждане на мярката за подкрепяне 60 на 40, като помощи употребяват компаниите със спад на приходите от над 20%. Освен това се упорства и превозвачите, както земеделските производители, да си връщат акциза, включен в цената на горивата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР