Между всички назначения за шефове на парламентарни комисия, две изпъкват

...
Коментари Харесай

Обещавай едно, прави друго, лъжи нагло и един ден ще станеш шеф на комисия в парламента

Между всички назначения за шефове на парламентарни комисия, две изпъкват с особена надменност. Тома Биков - депутатът, който в средите към Бойко Борисов минава за " острие " на ГЕРБ, беше определен за ръководител на парламентарна комисия за просвета и медии. Йордан Цонев пък беше излъчен да оглави икономическата комисия, като това даже няма потребност от пояснение - надали има някой, които да не вижда парадокса в това. За Тома Биков обаче се постановат малко повече пояснения.

Две къси истории изясняват за какво това предопределение е безсрамно и обидно освен за хората от двата бранша, само че и за всички останали.
История №1
Преди близо година уличните митинги против корупцията в България бяха в пика си. Те бяха толкоз всеобщи и шумни, че западните медии започнаха да обръщат внимание какво се случва тук. Появиха се изявления за корупцията в страната - за Бойко Борисов и Пеевски. Тома Биков беше мобилизиран да запуши тази медийна амбразура. От ефира на Българска национална телевизия той съобщи без да му мигне окото: " Това, което се разиграва в европейската преса, са непосредствено платени изявления от българи. Понеже нямам доказателства, няма по какъв начин да кажа съответна обява, само че една не дребна част от тях са си поръчки ". И с цел да не остане неразбираем, даже потрети: " Европейските медии апропо също вземат пари ".

Последва реакция от европейските медии. След като Euractiv изпрати изявлението му до няколко от изданията, разгласили текстове за корупцията - " Дойче Веле ", " Шпигел ", BBC, The Guardian, Euronews, Politico, EU Observer, започваха да валят опровержения. " Редакциите акцентират, че не одобряват външно възнаграждение, с цел да осведомят читателите и феновете си, тъй като това би било жестоко нарушаване на професионалните им отговорности и на журналистическата нравственос ", написа изданието тогава. Тома Биков замълча.

Изводът от тази история е че това е политик, който или тотално не схваща по какъв начин работят медиите (малко вероятно), или няма никакви задръжки да лъже, с цел да пази ползите на партията си, а в тази ситуация и корупцията. Следващата история е известна, само че е даже по-показателна.
История №2
ГЕРБ не е първата партия на Тома Биков. Преди нея той беше в " Движение България на жителите ", където громеше ГЕРБ. " Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, в никакъв случай повече да не седне в креслото на министър-председателя ", споделяше Биков тогава и наричаше Борисов " подигравка на деспот ". После гласоподава още два пъти карикатурата да седне в креслото на министър-председателя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР