Между първата и втората ваксина доста хора се разболяха, това

...
Между първата и втората ваксина доста хора се разболяха, това
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Между първата и втората игла доста хора с...

Между първата и втората ваксина много хора се разболяха, това е обикновено, може да са били в контакт. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев

" За разлика от ноември в този момент случаите доста постепенно намаляваха. Мерките в нашата страна са доста премерени, само че дадоха своя резултат. Не би трябвало да се събират на закрито доста хора, в случай че се събират да има проветрение и да се носят маски. В края на тази трета вълна сме. Тя беше провокирана и от налагането на този английски вид, който се оказа много по-заразен. Търсим индийския вариант, южноафриканския, бразилския. В нашата страна не сме потвърдили тези разновидности. В прилежащите страни тези разновидности ги има. В Турция има доста развита система на опазване на здравето, сътрудниците се оправят там доста добре. Там няма да се върви и на работа 3 седмици, популярност Богу ние се справихме с доста меки ограничения ", сподели още той.

" В Националния център сътрудниците откриха вид в 2 дами от едно населено място до Лом, които се оказаха с разновидност, търсим да няма разпространяване. Жените бяха на О2 в болница, само че към този момент са живи и здрави ", сподели още Кантарджиев.

" НОЩ, който беше основан на 26 февруари, не взимаме възнаграждения за работата си. И лекарите, и другите сътрудници не взимаме пари за щаба. Всичко това сме правили в границите на служебните си отговорности, а работата беше доста. Натрупа се отмалялост, само че още стресът ни държи. Аз 40 години се сготвям за подобен миг, в който с квалификацията си мога да оказа помощ на хората ", добави професорът.

" При векторните ваксини недоволствата на пациентите са след първата доза, а при РНК имунизациите - след втората игла. 5-10% от хората не построяват задоволителен имунитет, изясни Кантарджиев.

" Витамин Д понижава с 15% тежестта на болестта и опцията да се заразиш. Когато има слънце е задоволително да поседим на открито по тениска и къси панталони ", напомни той.

" България е единствената европейска страна, където хората могат да си избират ваксини, има желание към РНК имунизациите. 40 хиляди души в България си взеха втората доза на " АстраЗенека " и се усещат добре.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР