Между изявленията на Доналд Тръмп за Иран, все по-нестабилните действия

...
Между изявленията на Доналд Тръмп за Иран, все по-нестабилните действия
Коментари Харесай

Ето къде трябва да живеете, ако има Трета световна война

Между изказванията на Доналд Тръмп за Иран, все по-нестабилните дейности на Северна Корея в района и все по-нарастващия лист от наказания, наложени на Русия, светът е в едно малко положение на предвойна.

Някои хора имат вяра, че Третата международна война е близо и въпреки че природата й (ядрена, икономическа или кибер) не е известна, упованията са, че тя в действителност ще бъде доста, доста пагубна.

В светлината на това, вестник Independent сформира лист от 10 страни, в които е най-добре да се намирате, в случай че избухне Трета международна война.

Те са основани на Индекса за световен мир 2017. Вижте ги:

10. Ирландия



Ирландия практикува военна индиферентност и от 30-те години на 20 век не е взела участие във боен спор в интернационален мащаб.

9. Швейцария



Швейцария може да се похвали с най-старата история на военна индиферентност, датираща от времето на Парижкия контракт от 1815 година

Оттогава страната не е взела участие във война. Нейните планини обаче са добре укрепени против непознато настъпление.

8. Словения



Що се отнася до самоустойчивост, разрастващите се термични, слънчеви и водноелектрически източници на сила в Словения значат, че в случай че има интернационален спор, страната няма да се постанова да разчита на друга страна за сила.

В комбиниране с обстоятелството, че значително те съумяват да стоят настрани от Първата и от Втората международна война, можем единствено да предположим, че това държание ще се отнася и за бъдещи световни спорове.

7. Фиджи



Остров в южната част на Тихия океан, Фиджи е географски много изолирано и затова безвредно място.

6. Дания



Дания е в този лист, макар че може да бъде въвлечена във боен спор поради статута си в НАТО. Районът обаче е много далечен.

5. Австрия



Австрия се подрежда на четвърто място от 163 страни в Индекса за световен мир 2017.

4. Португалия



На трето място в Индекса за световен мир, Португалия е " оазис на стабилността ".

Изглежда, че крайнодесният популизъм, който обгръща цяла Европа, значително отсъства в страната и след края на Втората международна война тя се е отървала от множеството спорове, което я прави постоянна на вътрешно и външно равнище.

3. Нова Зеландия



Едно от най-хубавите неща на тази страна е задължението й за самоустойчивост: добива повече от половината си електрическа енергия от водноелектрически централи и има плодородна земя, което прави допустимо производството на лична годишна продукция, ако се окаже изолирана от останалата част от света.

Предвид отдалеченото си местонахождение, Нова Зеландия е стабилен избор за дом при положение на международна война.

2. Канада



Канада е осмата най-спокойна страна в света, съгласно Индекса на международния мир 2017.

1. Исландия



Исландия е преди всичко по световен мир, което я трансформира в най-спокойната страна в света.

В допълнение, тя е отдалечена географски от регионите, участващи в световни спорове (като Америка, Северна Корея, Русия и Иран), което я прави най-хубавото укритие при положение на международна война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР