Между България и Испания има отлични отоншения и диалог на

...
Между България и Испания има отлични отоншения и диалог на
Коментари Харесай

Радев за сравнението на войната с Априлското въстание: Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността

Между България и Испания има отлични отоншения и разговор на политическо равнище, което е доста значима причина за развиването на нашите връзки оттук-нататък. Поканата към български президент за първи път от 1999 година ясно демонстрира упоритостта и на двете страни да развият своите връзки доста по-интензивно. Това съобщи президентът, който е на посещаване в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4725
,,Във фокуса на нашите диалози стоеше въпросът за сигурността. Но дано да си отговорим на въпроса каква е испанската общественост в Украйна и има ли такава? А ние имаме от 300 до 400 хиляди българи там, които са тъкмо в зоната на спора. И това се схваща от редица европейски водачи, в това число и от премиера на Испания. Не се схваща обаче от някои хора в България``, добави Радев.



Нашият залог е укрепването на нашата сигурност посредством построяването на модерни отбранителни качества и точно тук ползата на Испания е огромен за съдействие в развиването на военната просвета. Потенциалът й е голям – знаете, че испанската военна индустрия е ангажирана към този момент с построяването на подводници по поръчка, огромни десантни кораби, даже на самолетоносачи. От своя страна България има мощно развъртян IT бранш, а във всички модерни военни платформи от ден на ден доминира софтуерът, тъй че опциите за съдействието са огромни, уточни пред публицисти президентът.

,,Изпълнителната власт би трябвало по този начин да реши казуса с газа, че цената за българския консуматор и промишленост да бъде най-ниска. Ще се търсят решения да получим газ от другаде. Цинично е в енергийно най-бедната страна в Европейски Съюз да кажат, че ще намерим различен метод и ще плащаме по-скъпо. Някои хора са на ръба и не могат да заплащат по-скъпо, изясни Радев.



Хората, които от ден на ден виждаме на улицата, ще покажат дали държавното управление се оправя с рецесиите, безапелационен беше още президентът.

Такива асоциации са безусловно надалеч от действителността, заяви президентът във връзка изявление на премиера Кирил Петков, че обстановката в Украйна е сходна на Априлското въстание, и че е позорно да не помогнем в тази обстановка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР