Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания

...
Между 8 и 12 януари са отчетени 490 хиляди пътувания
Коментари Харесай

Пътуванията от Китай се увеличиха рязко след отварянето на границите

Между 8 и 12 януари са регистрирани 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - отвън страната

Служител на китайската имиграционна работа заяви през днешния ден, че 1,35 милиона души са подали заявки за издаване на паспорти и за визи за Хонконг и Макао от 8 януари – денят, в който Китай отвори границите си за пътешестване след три години политика на изолираност, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

" Броят на заявките за документи, които обезпечават влизане и излизане от страната, ще продължат да се усилват устойчиво в близко бъдеще. Националната имиграционна работа ще приспособи интензивно услугите си за обслужване, с цел да даде нужното улеснение на хората да пътуват безпроблемно ", сподели Лю Хайтао, общоприет шеф на департамента по ревизия и ръководство на границите в Националната имиграционна работа.

Между 8 и 12 януари са регистрирани 490 хиляди пътувания до и от Китай, като 250 хиляди от тях са вътрешни, а 240 хиляди - отвън страната.

Това е с 48,9% повече от интервала преди разхлабването на рестриктивните мерки поради коронавирус в Китай, само че едвам 26,2% от равнищата през 2019 година преди началото на пандемията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР