Между 50 и 70 процента по-малко вероятно е заразените с

...
Между 50 и 70 процента по-малко вероятно е заразените с
Коментари Харесай

С 50-70% по-малко вероятно е заразените с Омикрон да попаднат в болница

Между 50 и 70 % по-малко евентуално е инфектираните с Омикрон разновидността на Covid-19 да влязат в болница по отношение на предходните разновидности на ковид, а сред 31 и 45 % понижава вероятността да се попадне в незабавно поделение. Това сочи огромен разбор на английската организация за публично здраве, показан в четвъртък.

Макар и " облекчен ", откритият в Южна Африка вид също може да изпрати за болнично лекуване огромен брой хора, допълват от организацията, представена от ББС.

Проучването ѝ демонстрира също, че способността на имунизациите да спрат заразяване с Омикрон стартира да отслабва единствено 10 седмици след бустерната доза. Предпазването от тежка форма на разболяване наподобява е много по-солидно.

Данни, че новият вид е мощно инфектиран, само че с по-малка мощ от Делта, идват през последните дни от Южна Африка, Дания, Англия и Шотландия.

Цитираният разбор се основава на всички случаи от Делта и Омикрон от началото на ноември, в това число 132 души в лечебни заведения с новия вид. Има и 14 умряли в границите на 28 дни след заразяването с Омикрон.

Все отново изгодите от един не толкоз нападателен вид на Covid-19 може да бъдат заличени от разболяването на доста хора, в това число медици по здравните заведения. Освен това не е ясно какво е въздействието му върху възрастни хора, защото към този момент по-засегнати са тези под 40 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР