Между 40 и 50 лева за една година поскъпна задължителната

...
Между 40 и 50 лева за една година поскъпна задължителната
Коментари Харесай

Скочи цената на Гражданска отговорност, кои шофьори плащат...

Между 40 и 50 лв. за една година нарастна наложителната Гражданска отговорност за автомобилистите. Най-ниската цена, за която сега може да се купи лавица от пловдивски водач, е към 220 лв.. Столичани обичайно заплащат повече и за тях долната граница е малко над 240 лева, което е с 40.66 лева повече от миналата година. Тогава най-евтино се купуваше лавица за 199.80 лева При това става въпрос за най-маломощните коли. Най-високата цена за застраховка „ Гражданска отговорност “ сега е 1004.95 лева по отношение на 948.85 лева за 2021 година Увеличението е 56.10 лева Разбивка на цените направи особено за „ Марица” осигурителен брокер „ Брокер инс “, който е прочут повече с комерсиалната си марка 24ins.bg.

Средното нарастване на цената за една година е 10.30%, като максимален растеж се регистрира за водачите на МПС на възраст над 45 година - 34.72%, или в левово изражение приблизително полицата за тях е с плюс 89.51 лева, пресмятат още брокерите. Осезателно по-скъпа е застраховката на колите с кубатура до 2000 куб. - с 12.46%. По предписание най-вече заплащат водачите с нищожен стаж зад кормилото. При някои застрахователи цената за тях е със завишение 100% над общоприетата цена. Така да вземем за пример дилетант на пътя, който кара кола с над 2500 куб., в първите години ще се наложи да заплаща 800 лв. вместо 400 лева

Както „ Марица” към този момент писа, наложителната автополица гладко стартира да нараства. Обяснението на застрахователни брокери е, че цената на Гражданската е била арестувана изкуствено ниска в първите години на пандемията и в този момент напълно естествено се връща към равнищата от 2019 година През 2020-а поради въведеното изключително състояние и отдалечената работа трафикът, надлежно и злополуките, понижиха.

Шофьор от Пловдив, който усърдно събира документите си, описа, че за една и съща кола - " Ситроен Пикасо ", в първите дни на януари броил 229 лв.. Точно преди една година обаче полицата му излязла едвам 198 лв.. Справка на онлайн калкулатор в интернет посочила, че в случай че беше сключил контракта с днешна дата, цената към този момент щеше да е 245 лв..

Закъсняла вноска

Ако застраховката се контракти на разсрочено заплащане, 15 дни след невнасяне на следващата вноска договорът се приключва автоматизирано. Така колата остава без Гражданска и при инспекция водачът ще отнесе санкция. Големите компании и брокерите от дълго време припомнят посредством sms или по вайбър, че времето за заплащане наближава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР