Между 40 и 50 инцидента с влакове се случват всеки

...
Между 40 и 50 инцидента с влакове се случват всеки
Коментари Харесай

Между 40 и 50 инцидента месечно се случват в БДЖ

Между 40 и 50 случая с влакове се случват всеки месец и това е наклонност, която не се е подобрила през последната година. Това съобщи ръководителят на Съвета на шефовете на "Холдинг БДЖ " Григори Григоров. Той обаче даде обещание, че през идващите 12 месеца това ще бъде мощно усъвършенствано.

"Средният дефицит на локомотиви е към 15 дневно, при нужда от 128 локомотива на ден ", уточни Григоров пред БНР. По негови думи постоянно в БДЖ жертват графика, с цел да не се позволяват огромни произшествия. Основният проблем, който от холдинга не са съумели да решат, е вътрешната организация на ремонтите, която води до дефицит на преносим състав и до по-лошо осъществяване на разписанието.

Компанията ще разгласи през идната седмица социална поръчка за 40 нови вагона. През април тази година бе извършено публично разискване за параметрите на новите влакове. Около 300 вагона на междинна възраст 35 години се употребяват от БДЖ. "До края на септември или началото на октомври ще бъде оповестена поръчка за нови 6 локомотива или 10, които ще бъдат на 160 км/ч. Надяваме се за 12 месеца да бъдат доставени ", разгласи шефът на държавните железници и добави, че има планувани 64 млн. лв. за възстановяване на техническото положение на влаковете, само че може би няма да бъдат вложени напълно през тази година, тъй като поръчките вървят постепенно.

Не се планува повишение на цената на билетите, сподели още Григоров. Също по този начин посочи, че новият график на придвижване на влаковете, който холдингът ще разгласи, е усъвършенстван, с цел да може да даде по-добри условия на пасажерите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР