Между 3 и 12 градуса бяха минималните температури тази сутрин,

...
Между 3 и 12 градуса бяха минималните температури тази сутрин,
Коментари Харесай

Очакват се валежи и гръмотевици в някои райони на страната

Между 3 и 12 градуса бяха минималните температури тази заран, като имаше и превалявания, основно в южната половина от страната, където продължава да е в действие предизвестието от първа степен код жълто за обилни по количество превалявания. В обособени региони се чакат и гръмотевици.

Валежи ще има и на доста места над останалата част от страната. Максималните температури ще бъдат по-ниски, спрямо през вчерашния ден, в множеството региони сред 12° и 17°, в София - към 14°.

Вятърът се ориентира от северозапад, ще бъде сдържан, само че в източните региони и по Черноморието през по-голямата част на деня ще остане към момента от югоизток.

На места в югоизточните региони преваляванията ще продължат и през нощта. Вятърът ще е слаб от запад. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 5°.

Утре оптималните ще са сред 10° и 15°, в София - към 11°.

Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Източна България и Рило-Родопската област. Ще духа сдържан, в Дунавската низина – краткотрайно мощен запад-северозападен вятър.

Дъждовно ще е и по Черноморието , с по-значителни превалявания по южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

И в планините на следващия ден ще бъде облачно и с превалявания, по-значителни в Родопите, а границата сред дъжд и сняг ще се спусне на към 1400 метра. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Температурите ще се задържат без основна смяна.

Над Балканите облачността ще остане забележителна. Валежи, най-вече от дъжд, ще има на повече места в северната половина на полуострова, в Румъния ще са обилни по количество.

У нас, облачното и дъждовно време ще се задържи и през идващите дни, като в планините над 1200 м. ще вали сняг, а температурите ще продължат да се намаляват. В събота

вероятността за превалявания към този момент понижава, ще има и по-значителни разкъсвания и понижения на облачността.Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, а дневните ще стартират да се покачват и оптималните ще са сред 12° и 17°.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР