Между 29-ти април и 2-ри май над 60 доброволци се

...
Между 29-ти април и 2-ри май над 60 доброволци се
Коментари Харесай

Доброволци чистиха 3 дни Странджа

Между 29-ти април и 2-ри май над 60 доброволци се включиха в 24-тото разчистване на екологично съдружие „ За Земята”, което тази година нетрадиционно се организира в Природен парк „ Странджа “, околност Петрова равнища. Организирани бяха лъчове за разчистване в посока село Стоилово и м. Тракийски лагер.

Хора от цялата страна, на всякаква възраст и с разнородни специалности, отделиха от времето и силата си, с цел да се включат в акцията. Освен постоянните дългогодишни доброволци, които се включват в почистването, тази година се причислиха доста нови хора, локални и даже чужденци.

Събрани бяха над 260 чувала отпадък, които община Малко Търново пое ангажимент да извози на 3-ти май, ден след почистването. Още фотоси можете да намерите тук.

Ентусиасти извадиха от деретата няколко големи гуми, голям брой железни боклуци, пластмаси и стъклени бутилки. Около паметника на Петрова равнища бяха открити изкуствени венци, дарени от разнообразни политически партии, които след събора са се трансформирали в следващия неразградим боклук в природата.

По време на акцията доброволците се срещнаха с екипа на Природен парк „ Странджа “, които организираха сказка на тематика биоразнообразие, както и полемика за работата им и провокациите, с които се срещат.

Акцията на „ За Земята” завърши с доста позитивни страсти и предпочитание за дълготрайни промени в отношението ни към природата. Доброволците сложиха табели напомнящи, че чистотата на планината зависи от нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР