Между 13 и 29 септември ще се състои Международен миротворчески

...
Между 13 и 29 септември ще се състои Международен миротворчески
Коментари Харесай

Международен миротворчески автопробег Москва - София ще се състои през септември

Между 13 и 29 септември ще се състои Международен миротворчески автопробег Москва - София „ Миротворци - 2019 ", отдадено на 140-годишнината от определяне на дипломатически връзки сред Русия и България.

През 2019 година се навършват 140 години от подписването на Санстефанския кротичък контракт, който поставя завършек на кръвопролитната Руско-турска война, наречена освободителна за България и страните на Балканите. Това се дължи на напъните на великия съветски посланик граф Николай Игнатиев и съветския дипломатически корпус.

Представители на публични организации от двете страни ще посетят паметниците на съветските дипломати в Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София, където ще бъдат положени цветя и ще се проведат срещи със сънародници и общественици. Освен това ще бъде изпълнена значима задача - ще бъде подложен незабравим знак - бюст на великия посланик Игнатиев в един от градовете по пътя на надпреварата.

Проектът се осъществя от Фонд „ Балкански център " и Международната организация за Обединение на православните мотоциклисти „ Мотобратя в името на Христа ". Тя се реализира под егидата на Министерството на външните работи на Руската федерация, Посолството на Русия и Представителството на Россътрудничесто в България, „ Балканския културно-информационен център ", МК „ Нощни вълци-София " и Президентския фонд за дотации.
Датите на мероприятията в градовете в България ще бъдат обявени в допълнение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР