България ще спре доставките и преработката на руски петрол, като

...
България ще спре доставките и преработката на руски петрол, като
Коментари Харесай

Законопроект предвижда България да отмени дерогацията за руски петрол

България ще спре доставките и преработката на съветски нефт, като анулира дерогацията за потреблението му през законови промени. Също по този начин ще се преформулира опцията за назначение на необикновен търговски шеф в лице, опериращо обекти на сериозна инфраструктура.
Законопроектът в тази посока е импортиран в Народното събрание с подписите на Христо Иванов, Кирил Петков, Ивайло Мирчев, както и народни представители от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. За анулацията на дерогацията се плануват промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
Според предложенията България би трябвало да анулира изключението за потребление на съветски нефт до един месец след влизането на закона в действие. Депутатите въпреки всичко оставят опция този период да бъде продължен, в случай че Съветът по сигурността на Министерски съвет реши, че е непълен. Тогава Министерски съвет би трябвало да предложи различен период, който да бъде утвърден от Народното събрание. Целта на тази опция е да не се провокира рецесия в доставките на петролни артикули.
Също по този начин с този законопроект се вършат промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия. Променя се процедурата по назначение на необикновен търговски шеф при определяне на условия, които заплашват националната сигурност или интернационалните ограничаващи ограничения. Особеният търговски шеф се назначава от Народното събрание в началото за 6 месеца по предложение на държавното управление. Това става до 2 седмици, откакто предлагането е направено.
" Предлагаме назначението на необикновен търговски шеф, който да е виновен пред и следен от Народното събрание. Особеният търговски шеф ще бъде прецизно следен от Комисията по икономическа политика и нововъведения, както и от Народното събрание в целокупност. Той ще бъде длъжен да показва подробни шестмесечни проекти за деяние, които ще са неразделна част от контракта за ръководство и ще бъдат регистрирани и одобрявани от Комисията по икономическа политика и нововъведения ", се споделя в претекстовете на вносителите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР