Между 10 и 16 септември Русия проведе Запад-2021, - еманацията

...
Между 10 и 16 септември Русия проведе Запад-2021, - еманацията
Коментари Харесай

Военното учение Запад: НАТО е под тревога, ще анексира ли Путин Беларус?

Между 10 и 16 септември Русия организира " Запад-2021 ", - еманацията на четиригодишните взаимни военни учения с Република Беларус, част от които се организират на територията на ръководената от Александър Лукашенко страна. Сега, седмица по-късно, има признаци, че над 200 000 съветски бойци не са се върнали вкъщи и са останали в Беларус.

На международната сцена " Запад " е известно със своята традиция на огромна проява да демонстрира експлодиращи муниции, до момента в който съветският президент Владимир Путин следи поредицата от детонации със безценен бинокъл с висока резолюция.
 Руските войски се завръщат от Беларус към пунктовете на непрекъсната дислокация след ученията Запад 2021 Руските войски се завръщат от Беларус към пунктовете на непрекъсната дислокация след ученията " Запад 2021 "
Войските на Западния боен окръг, Въздушно-десантните войски (ВДВ) и авиацията на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия се връщат...

Така нареченият резултат на " потрес и благоговение " от тази проява на огнева мощност - това, което съветските военни назовават ​​ " горещата фаза " на учението - е на първо място това, което стига до телевизионните екрани и интернет каналите. Намерението е да се съобщи посланието, че Русия е подготвена за огромна военна атака против Запада.

Това е и частта от учението, където се дава оптимален достъп на аташетата по защитата и други задгранични „ другарски настроени “ наблюдаващи, които са разполагаем. Предоставянето на достъп на задграничните военни офицери не значи просто да участват, с цел да се впечатлят от военната мощност на Русия. Това е рядка опция за отбранителната промишленост на Кремъл да показа реклама онлайн, с която да убеди тези народи да изискат информация за най-новото съветско оръжие.

Експлозиите и неофициалното съоръжение, управлявано тази година от двойка нови бойни роботизирани системи, известни като транспортни средства " Уран -9 " и " Нерехта ", събират интернационалния фокус. Но същинският въпрос, който би трябвало да се разяснява, когато се прави оценка учението на Запад, е не какво Русия е донесла със себе си, а по-скоро: какво е оставила Русия след себе си?

Беларус и района

На всеки четири години, когато тези учения се организират, има подозрения измежду страните от НАТО, че руснаците, навлезли в Беларус, в действителност ще останат там и няма да изоставен, откакто учението завърши. Притесненията са, че учението ще служи като прикритие за окупиране на Беларус, сходно на аншлус (анексия) - което би имало ужасни последствия за района, най-много за Украйна.
 С-400 и „ Панцир “ са застъпили на бойно дежурство за отразяване на нахлуване в границите на ученията „ Запад 2021 “ С-400 и „ Панцир “ са застъпили на бойно дежурство за отразяване на нахлуване в границите на ученията „ Запад 2021 “
Зенитно-ракетните системи С-400 и зенитно-артилерийските системи „ Панцир-С “ поеха бойно дежурство, с цел да отхвърлен въздушна...

В неотдавнашно изявление за външната политика генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че не вижда " непосредствена опасност за съдружниците на НАТО " от " Запад ". Все отново " НАТО продължава да следи от близко обстановката на съветската граница ", сподели Столтенберг и прибавя: " Беларус също оказва миграционен напън върху нашите съдружници Литва, Латвия и Полша, където в действителност Беларус употребява миграцията като инструмент за хибридна война против съседите си. И това е безусловно недопустимо. "

Ако Беларус стане придатък на Руската федерация, Украйна ще бъде обградена от съветски сили от три страни. Това също би представлявало трагична ескалация на екзистенциалната опасност за Полша, най-голямата фронтова страна на НАТО, и ще отвори нова граница с Литва.

До предходната година опцията за такова придвижване от страна на Путин се смяташе за невъзможна. Но опасенията се ускориха през август предходната година, когато в Беларус започнаха поредност от митинги с обвинявания, че белоруският президент Александър Лукашенко фалшифицира преизбирането си на шести мандат.

Броят на хората, участващи в тези обществени демонстрации подхранваха спекулациите, че Лукашенко може да напусне страната и да съобщи ключовете на страната на Путин. Изглежда, че Русия е получила утвърждението на белоруския политик за сходен ход, когато държавните медии оповестиха, че " Лукашенко ще предложения съветски сили в Беларус единствено при положение на външни военни закани ".

Докато позицията на Лукашенко се затвърди през годината от този момент, граничещите народи бяха нащрек. Не оказа помощ, че Лукашенко по време на учението " Запад " съобщи пред кореспонденти, че образованието е належащо, тъй като " би трябвало да се подготвим - границата ни с Украйна е 1200 километра (750 мили) ".
 Русия и Беларус с общо военно обучение Русия и Беларус с общо военно обучение
Президентът на Беларус Александър Лукашенко дойде в Москва за среща си съветския си сътрудник Владимир Путин, съобщи БНР. Очаква се двам...

Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР