Между 10 и 15 нови случая за днес очаква д-р

...
Между 10 и 15 нови случая за днес очаква д-р
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Очаквам между 10 и 15 положителни за коронавирус, вече има няколко случая от Пампорово

Между 10 и 15 нови случая за през днешния ден чака доктор Ангел Кунчев. Вече има и няколко случая от Пампорово, заяви той в предаването " Плюс-минус " по NOVA.

Не става дума за опълчване сред щаба и медицинския съвет, а става въпрос за мнението на един-двама експерти, сподели епидемиологът.

" Сблъсъкът е сред персоналното мнение на един-двама души, които пазят тезата за всеобщ скрининг са членове на експертния съвет, който аз няколко пъти събирах. Нито дума не обелиха там и по-късно потеглиха по студиата да изясняват ", не скри възмущението си епидемиологът. " В тези времена не би трябвало да има разнобой. Трябва да има единоначалие ", разяснява той.

" Това, което би трябвало да вършим, е да ограничаваме разпространяването. Празна е полемиката за тестванията. При бързите проби резултатите не са удовлетворяващи ", съобщи основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. По думите му към този момент са му показали 16 предложения за бързи проби.

Човек стига или до пари, или до жена. Ако има смисъл от скрининг, ние ще го организираме, само че по-скоро върху групи, които са в рискова възраст. Още преди 10 дни изследвахме хората с пневмония. Едната група са хора, които се връщат от чужбина, а другата група е, немалка, на хората, които са били на ски - както в Алпите, по този начин и в Банско и Пампорово. Третата група са хора, които са контактували между тях или вървят в лечебните заведения.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР