Механизми за подпомагане на индустрията и бизнеса в условия на

...
Механизми за подпомагане на индустрията и бизнеса в условия на
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Силно се надявам, че в парламента ще проявят разум

" Механизми за подкрепяне на промишлеността и бизнеса в условия на неработещ парламент има, само че те са по-ограничени ".

Това сподели пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

Той акцентира, че работят за подкрепяне на българския бизнес и привличане на вложения.

" Бюджетът е проблем, в случай че не се одобри. Силно се надявам, че ще проявят разсъдък в Народното събрание, ще стартират да работят и ще одобряват, ние обаче сме подготвени да работим съгласно обстановката ", съобщи още Стоянов.

Ревизията на националната статистика демонстрира, че действителният растеж на Брутният вътрешен продукт за 2021 година е бил 7.6%, а не 4.2% както беше оповестено, а износът на артикули и услуги е бил за над 85 милиарда лв.. Статистиката демонстрира, че през втората половина на предходната година растежът е бил доста добър.

" Вярвайте постоянно на числата. Аз, като стопански министър, няма по какъв начин да не се веселя на тази ревизирана статистика. Истината за мен е хората да го усетят по джоба си. Статистиката демонстрира, че предходната година третото и четвъртото тримесечие има доста съществено ускорение, през четвъртото тримесечие над 10% е растежът ", акцентира икономическият министър.

Той означи, че в първо и второ тримесечие растежът се забавя, а факторите за това са доста. Стоянов не пропусна да подчертае, че този растеж през 2021 година се дължи на положителната работа на сътрудниците му и на странични фактори, един от които е, че числата през 2020 година са били много ниски поради пандемията.

" Числата са оптимистични, истината е, че ни трябват дълго време такива цифри, с цел да могат и хората да го усетят по джоба си ", изясни министърът на стопанската система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР