Механизмът, по който се получават средствата, предопределя трудностите в болници

...
Механизмът, по който се получават средствата, предопределя трудностите в болници
Коментари Харесай

Д-р Спасков: При смяна на министри се клати и ръководството на “Пирогов“

Механизмът, по който се получават средствата, предопределя компликациите в лечебни заведения като " Пирогов ". Има няколко фактора, които слага в тежко състояние сходни лечебници, разяснява пред Българска национална телевизия доктор Спас Спасков, някогашен шеф на " Пирогов ".
Прочетете още
Според него един от утежняващите фактори е броят на личния състав - за всяко работно място би трябвало да има назначени 5-има индивида. Това се постанова поради 24-часовото работно време на болничното заведение. Оттам идва и по-голям разход на фонд работна заплата.
Финансирането е еднотипно и за дребна и за огромна болница.

В " Пирогов " личния състав работи на 7-часов работен ден, това е второ утежняващо изискване. В този вид лечебни заведения се насочват най-тежко болните, което в допълнение усилва разноските, добави доктор Спасков.

Когато се освобождава шеф се извежда един проблем - сходни излизат постоянно. Вместо да гледаме с подигравка, дано гледаме градивно. Надявам се в здравната комисия депутатите да обсъдят проблемите и да се направи смяна за положително.

Това, което се направи с бюджета на НЗОК, е позитивно.

В детското опазване на здравето не е единствено казусът в базата, главният е финансирането. Децата в реанимация в " Пирогов " касата заплаща единствено 20% от себестойността, останалите се взимат от други клинични пътеки. Ако това се поправя, ще има положителни резултати.
Едно потомство постоянно дефинира идващото като едва - новото потомство лекари работят по-добре от нас.

През " Пирогов " се осъществя въздействие, а не персонален резултат - през болничното заведение може да се въздейства на публичното мнение. Оттам минава преодоляването на публичното мнение. Почти няма промяна на министри и да не се клати управлението на " Пирогов ".

При покупка на медикаменти, в случай че компанията банкрутира а медикаментите настоящо са нужни, публичната поръчка трае 5-6 месеца, през това време шефът е нарушил без да е съзнателно разпоредбите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР