Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на

...
Механизъм за справяне с фалшивите новини е когато името на
Коментари Харесай

Александър Сиди: Да се свалят сайтове с неясен произход, разпространяващи фалшиви новини

Механизъм за справяне с подправените вести е когато името на някой бъде забъркано в сходен онлайн материал, уебсайтът да бъде свален, до момента в който не бъде обяснен неговият притежател и пострадалият да потърси своите права по правосъден път.

Това съобщи депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който изясни, че предлагането ще бъде прегледано на следващия ден в Пленарна зала.

По думите на народния представител това втората част от законопроекта на партията против подправените вести – а точно уебстраниците с неразбираем генезис,, които не дават отговор на Европейския правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR), да бъдат деактивирани.

За „ Лице в лице “ по БТВ той разяснява, че първата част вменява на Съвета за електронни медии, който се занимава единствено с радио и телевизия, към този момент да е ангажиран и с контрола в интернет.

„ Провокира ни посещаване в Странджа, когато имаше болест по овцете. Преди ние да отидем, там беше Корнелия Нинова. След това хората ни споделиха по какъв начин на летище Безмер Красимир Каракачанов докарва самолети с мигранти от Германия и ги настанява в лагера в Харманли, който към този момент е напълнен и би трябвало да избием животните, с цел да има място за мигранти “, изясни Сиди.

По думите му всички уеб сайтове, свързани с опозицията или „ обилно громящи държавното управление “, описват подони истории и беше безапелационен, че това е неуместно.

„ Корнелия Нинова тогава не отхвърли тази вест “, посочи депутатът.

Според него предлагането да има затвор за разпространяване на подправени вести ще падне в Зала. Сиди разяснява, че има диалози с ГЕРБ да бъдат подкрепени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР