Медиците продължават да получават по 1000 лв. за първа линия

...
Медиците продължават да получават по 1000 лв. за първа линия
Коментари Харесай

Отпуснаха 46,4 млн. лв. за допълнителни дози ваксини на Пфайзер/Бионтех

Медиците не престават да получават по 1000 лева за първа линия

Правителството отпусна 46,4 милиона лв. за пазаруването на спомагателни количества от имунизацията против COVID-19, създадена от „ Пфайзер/Бионтех “. Със средствата ще бъдат обезпечени 1 533 037 дози. „ Това, което сме дали обещание на българите, го изпълняваме в цялостния му размер. Осигуряваме нужните количества ваксини, тъй като единствено по този начин ще можем да се оправим с пандемията “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание.

Кабинетът взе решение още за обезпечаването на условия за продължение на заплащането както на спомагателните хонорари от 1000 лева за медицинския и немедицинския личен състав, директно ангажиран с пациенти е COVID-19, по този начин и за слагане на ваксини против COVID-19, при допускане на удължение на периода на изключителната епидемиологична конюнктура след 30 април т.г.

„ Това е ефикасна мярка за справяне с пандемията и за мотивация на фрагментите в системата, които непрекъснато се трудят в невижданите условия като лекуват и избавят болните българи “, безапелационен че министър председателят Борисов.

Министър-председателят акцентира, без значение от следизборната обстановка, страната е длъжна да обезпечи всичко належащо за медицинския и немедицинския личен състав, подложен на първа линия в битка с новия вирус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР