Медиците от ВМА се прибират от ТурцияС военнотранспортен самолет Спартан“

...
Медиците от ВМА се прибират от ТурцияС военнотранспортен самолет Спартан“
Коментари Харесай

Самолетът Спартан ще достави днес хуманитарна помощ за Сирия

Медиците от ВМА се прибират от Турция

С военнотранспортен аероплан „ Спартан “ ще бъде доставена през днешния ден филантропична помощ, предопределена за потърпевшите от мощното земетресение в Сирия, оповестиха от Министерството на защитата.

Самолетът ще излети през днешния ден, в 10:00 часа, от авиобазата „ Враждебна “ към Ливан.

На борда ще бъдат натоварени 2,5 тона филантропична помощ от Българския Червен кръст – одеяла и спални комплекти, както и палатки и одеяла, предоставени от Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи.

По-късно денем със същия аероплан в България от Турция се чака да се приберат медицинските екипи от Военномедицинската академия, които в продължение на 10 дни оказваха помощ на потърпевшите в югоизточната ни съседка, потърпевша от мощното земетресение на 6 февруари.

Решението за даване на филантропична помощ беше взето от Министерския съвет. Още на 8 февруари служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев организира диалог с Янез Ленарчич, европейски комисар по ръководство на рецесии, по време на който беше разискван този въпрос.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР