Медицинско издание докладва за две жени, изпитали преходна слепота“, след

...
Медицинско издание докладва за две жени, изпитали преходна слепота“, след
Коментари Харесай

Потребители преживяват „временна слепота“, след като си проверяват телефона в леглото

Медицинско издание рапортува за две дами, изпитали „ преходна слепота “, откакто са проверявали смарт телефоните си в тъмното. В продължение на няколко месеца и двете са претърпели загуба на зрението, продължаваща до 15 минути на вечер. Група експерти от Лондон открих, че странният феномен се дължи на навика им да ревизират телефона си с едно отворено око в тъмното.

Просто ги попитах „ Какво тъкмо правехте, когато това се случи? “ – споделя Гордън Плант от очната болница „ Мурфийлд “ в Лондон през АP.

Двете дами, на възраст 22 и 40 години, претърпели поредност от неубедителни медицински проучвания, измежду които ЯМР и сърдечно-съдови проучвания, преди Плант да откри, че те са проверявали телефоните си по тъкмо един и същи метод.

Лежейки на една страна, отваряйки окото, което е откъм тавана. Окото, което е откъм възглавницата, остава затворено.

Няколко минути по-късно деяние, те преживявали краткотрайна загуба на зрението в окото, с което са гледали телефоните си. В началото това се е случвало два-три пъти на седмица, само че скоро зачестило до всяка вечер.

Плант и сътрудниците му считат, че слепотата в „ окото с телефона “ е породена от неравномерното приучване със светлината сред него и „ окото на възглавницата “.

Когато светлината попадне върху ретината, тя кара пръчковидните фоторецепторни кафези вътре да трансформират формата си. Това разрешава светлинният сигнал да се преобразува в електрически импулси, които се предават на мозъка посредством нервните нишки.

„ Ретината е удивителна, тъй като може да се приспособява към разнообразни равнища на осветеност , евентуално по-добре от всяка камера. “ - споделя Плант пред NPR. „ Може да понижава чувствителността си, тъй че когато сте на плажа или измежду яркия сняг, можете още веднъж да виждате относително добре. “

Целият този развой може да отнеме 40 минути, с цел да може след излагане на ярка светлина още веднъж да виждаме в тъмното.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР