Медицинският надзор започна проверка по случая с мъжа, който почина

...
Медицинският надзор започна проверка по случая с мъжа, който почина
Коментари Харесай

"Медицинският надзор" започна проверка по случая с починалия пред болница мъж

" Медицинският контрол " стартира инспекция по случая с мъжа, който умря през вчерашния ден пред столичната Пета градска болница.

Близките на умрелия мъж настояват, че медиците не са му помогнали. Според шефа на болничното заведение точно те не са потърсили помощ. Остава въпросът - за какво никой не се е намесил.

Снимка: bTV

„ Това е най-голямата общинска болница. Има задоволителен брой способени лекари. Трябвало е човек от общинския център да му окаже помощ”, съобщи Пламен Таушанов - БАЗП.

Според Кодекса на труда обаче никой няма право да напуща работното си място. Законът за Здравето гласи, че при незабавен случай помощ се търси на тел. 112, или в най-близката болница.
Свидетел на гибелта на мъж пред болница: Той не получи човешка помощ Починалият е лекуван в столичната Пета градска болница, пада пред лечебното заведение след изписване
„ Няма по какъв начин лекарите от 5-та МБАЛ да изоставен работните си места и да излязат, било то и за няколко метра, само че можеха да създадат опит този пациент да бъде импортиран в лечебното заведение”, изясни юрист Мария Петрова.

По закон наказания се плануват за всяко здравно лице, което не е оказало незабавна помощ, настояват от здравното министерство. Дебатът би трябвало ли да излязат в сходни случаи лекарите и да оказват помощ или би трябвало да се изчакат незабавните медици тече от години.
Снимка: bTV През 2015-а година обаче мъж припадна пред болница „ Пирогов”, а по-късно умря.

Две години по-късно още веднъж пред незабавния институт мъж беше блъснат от лек автомобил. Наложи се да бъде извикана кола за спешна помощ на метри от болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР