Медицински университет – Пловдив е един от първите университети, отправил

...
Медицински университет – Пловдив е един от първите университети, отправил
Коментари Харесай

МУ-Пловдив с мерки в помощ на студенти от Украйна

Медицински университет – Пловдив е един от първите университети, отправил апел към академична си общественост за включване в Националната благотворителна акция на БЧК за Украйна - #BGforUkraine. Изпратен беше зов до всички преподаватели, студенти и чиновници на Университета с съответни инструкции за методите, по които всеки може да изяви своята съпричастност и информация за най-необходимото на хората от братската страна.

Ректорското управление, отпред с проф. доктор Мариана Мурджева, дм – Ректор на Университета, на свое съвещание на 1 март 2022 година предприе незабавни стъпки за оказване на всестранна помощ, в това число и финансова, за студентите си украински жители.

В Медицински университет – Пловдив се образоват 52 студенти (35 настоящи и 17 прекъснали) и 2 специализанти, жители на Р Украйна.

Всички 35 учащите се сега студенти от Украйна са настанени в студентските общежития. Ректорският съвет реши те да бъдат освободени от такса за настаняване в студентско общежитие до края на летен учебен срок на образователната 2021-2022 година, считано от 01.03.2022 година до 31.07.2022 година

Допълнително МУ-Пловдив обезпечава още 38 бр. кревати в студентските общежития за настаняване на фамилии на студентите от Украйна.

Ръководството на МУ-Пловдив има непрестанна връзка с украинските студенти и оказва подпомагане и поддръжка благодарение на Студентския съвет и Домовите препоръки на студентските общежития.

Ректорският съвет единомислещо реши да бъде отпусната еднократна финансова помощ на студентите от Украйна в размер на 300 лева По самодейност на студентите на МУ-Пловдив тези средства ще бъдат за сметка на бюджета на Студентски съвет.

Още от началото е основана оперативна Комисия за съгласуваност на съответните стъпките и дейности за помощ на украинските студенти.

Предстои среща на Ректора на МУ-Пловдив и ректорския екип със студентите от Украйна за идентифициране на най-належащите им потребности в тази бързо изменяща се конюнктура.

Едно е несъмнено: Медицински университет – Пловдив ще остане правилен на своето мото „ Посветени на хуманността” и ще продължава на демонстрира храброст, състрадание и поддръжка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР