Медицински център Младост“ - Варна обявява дни на отворените врати

...
Медицински център Младост“ - Варна обявява дни на отворените врати
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за деца с наднормено тегло и хранителни нарушения започват във Варна

„ Медицински център Младост “ - Варна афишира дни на отворените порти за осъществяване на безвъзмездни профилактични прегледи на опорно-двигателния уред, Индекс телесно тегло и физически състав на организма при деца от 7 до 18 години.

Кампанията стартира през днешния ден, 21 октомври и ще продлжи до 8 ноември. Акцентът е върху контрола на телесното тегло на подрастващите, което е от извънредно значимо значение за физическото и психическото им здраве.

Основен приоритет в международен мащаб е профилактиката на питателните нарушавания, изключително наднорменото тегло и затлъстяването. Нашата страна е включена в Европейската самодейност на СЗО за наблюдаване на затлъстяването при деца дружно с още 23 страни. Според изследване на Националния център по запазване на публичното здраве (НЦООЗ) от 2008 година в България децата с наднормено тегло са 200 000, от тях 65 000 са със затлъстяване. Това води до повишен риск от диабет и други ендокринни болести, от заболявания на сърдечно-съдовата и дихателната система, алергии, проблеми с опорно-двигателния уред, психически и прочувствени проблеми. Поднорменото тегло също зачестява като отклоняване, изключително в юношеска възраст и постоянно се дължи на нарушавания в хранителното държание (анорексия, булимия и др).

За проучванията и консултацията, няма да е належащо направление от общопрактикуващ доктор.

Прегледът ще включва:

Консултация с доктор ортопед/физиотерапевт за оценка на положението на опорно-двигателния уред. По последни данни честотата на гръбначните изкривявания е повече от 10% при подрастващите. Важно е навременното разкриване и използване на подобаващи ограничения за излекуване.

Анализ с японски уред, който мери електрическото противодействие (биоимпеданс). В рамките на няколко секунди се регистрира съпротивлението, респ. количеството на другите типове тъкани в тялото и се получава подробна информация за тежестта, BMI, главната обмяна на веществата (метаболизма неподвижен – нужните за 24 часа калории за действие на организма), телесния състав (количество в килограми и в % на мастната тъкан и телесната вода, мускули и костна маса, висцерални мазнини. Така направените разбори, приложени към профилактичните прегледи на децата, дават доста повече информация за здравословното положение и оферират опция за предварителна защита и рекомендации при отклонения от нормата.

Консултациите са изцяло безвъзмездни, належащо е само да запишете авансово час на телефон 052/ 555 752 или на място на Регистратурата в „ МЦ Младост “,тяло Г,ет.3,гр.Варна,ж.к. „ Младост ”,бул. „ Република ” 15. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР